Російський суд відмовився відпустити Павла Гриба під домашній арешт

Дата: 07 Листопада 2017
A+ A- Підписатися

Російський суд в Краснодарі відмовився змінювати запобіжний захід для викраденого спецслужбами українця Павла Гриба і залишив його під арештом у СІЗО.

Про це “Українській правді” повідомив начальник управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич.

“Суд у Краснодарі відхилив клопотання про зміну запобіжного заходу українцю Павлу Грибу з тримання в СІЗО на домашній арешт”, – зазначив Кирилич.

“При цьому Генконсульство України в Ростові-на-Дону виступило гарантом оплати оренди помешкання Грибу в Краснодарі”, – додав він.

Кирилич назвав результат прогнозованим і додав, що рішення було заздалегідь підготовленим, а саме судове засідання було “міттєвим”.

Він підкреслив, що МЗС і надалі застосовуватиме “всі можливі заходи дипломатичного тиску на РФ із залученням партнерів, міжнародних інституцій і правозахисних організацій для звільнення незаконно затриманих і засуджених українців за політичними мотивами”.

Як повідомляє кореспондент Цензор.нет з місця події, Павла Гриба сьогодні в суд не привезли, він брав участь у судовому засіданні з СІЗО за допомогою відео зв’язку. Мати за два з половиною місяці вперше побачила сина на екрані телевізора.

Нагадаємо, Гриб зник 24 серпня у Білорусі. За його словами, на автостанції Гомеля його викрали невідомі люди в цивільному і передали іншим невідомим людям у якомусь лісі. Більше доби його тримали в приміщенні без вікон, після чого відвезли до Смоленської області, де “законно” оформили арешт.

Адвокат Гриба Андрій Сабінін після ознайомлення з матеріалами справи, повідомляв, що російський суд заочно виніс рішення про його  затримання на два місяці, ще 17 серпня, до моменту прибуття хлопця в Гомель.

За офіційною інформацією,  він перебуває в краснодарському СІЗО. Влада Росії намагаються звинуватити його в тероризмі.

6 жовтня ЄСПЛ надіслав лист адвокату Гриба, де повторно попросив до 16 жовтня надати висновки про обстеження хлопця українськими фахівцями.

Але Росія проігнорувала лист ЄСПЛ і не пустила українських лікарів у краснодарське СІЗО до утримуваного там Павла Гриба.

18 жовтня суд у Краснодарі продовжив арешт українцю Грибу до 4 січня 2018 року.

Українські лікарі 18 жовтня заявили, що стан здоров’я Павла Гриба, згідно з описами його російського адвоката, у даний момент можна вважати важким, оскільки при його захворюванні навіть за відсутності скарг стан оцінюється як середньої тяжкості.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter