Російський МЗС каже, що в українських в’язницях більше сотні політв’язнів-росіян

Дата: 30 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

Уповноважений Міністерства закордонних справ Росії з прав людини Костянтин Долгов заявив, що у слідчих ізоляторах і в’язницях в Україні можуть перебувати кілька сотень російських громадян і більш ніж сотні з них могли бути висунені “так звані політичні обвинувачення”.

Про це він заявив в ефірі телеканалу “Росія-24”, передають Крим.Реалії.

При цьому, стверджував Долгов, багатьох із цих росіян в Україні арештували чи затримали без належного повідомлення про це російської влади. Він закликав Київ надати консульський доступ до всіх цих росіян.

Крім того, заявив російський дипломат, у Москві “мають усі підстави вважати”, що стосовно декого з утримуваних в Україні росіян могли застосовувати тортури.

Ніяких підтверджень своїм словам він не дав.

За словами Долгова, Україна не надала офіційної відповіді на російську ноту з запитом про точне число утримуваних на її території громадян Росії.

Як нагадує видання, раніше Костянтин Долгов уже не раз заявляв, що, за його словами, в Україні можуть утримувати під вартою сотні людей, яким висунули звинувачення за політичними статтями, пов’язані з “внутрішньоукраїнським конфліктом на Донбасі” – так він стандартним терміном Кремля називає агресію Росії на Донбасі.

Кілька місяців тому російський адвокат Марк Фейгін, що захищає громадян України, яких судять чи судили російські суди, заявляв, що “точно знає з першоджерела” про перебування в полоні в Україні російських військових, які брали участь у бойових діях на Донбасі. Але їхнього числа він не називав.

За даними українських правозахисників, після звільнення з незаконного ув’язнення Надії Савченко, Юрія Солошенка та Геннадія Афанасьєва, в Росії залишаються щонайменше 29 незаконно ув’язнених громадян України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter