Російські силовики прийшли з обшуками ще до двох кримськотатарських активістів

Дата: 25 Січня 2018
A+ A- Підписатися

В Криму ранком пройшли обшуки в будинках двох кримськотатарських активістів – Енвера Кроша та Ебазера Іслямова.

Як повідомляє “Кримська солідарність”, о шостій ранку силовики прийшли до родини Кроша, котра проживає в місті Джанкой. За словами його дружини, обшук тривав майже три години. Силовики вилучили два телефони, планшет і ноутбук. Самого Енвера Кроша відвезли до районного відділку поліції.

До будинку Ебазера Іслямова в селі Розливи Нижньогірського району, за попередньою інформацією, прийшли представники Центру протидії екстремізму. Після обшуку чоловіка забрали до Ніжньогірського РОВС.

У “Кримській солідарності” додали, що до відділу поліції Іслямову викликали “швидку допомогу”. Через сильний головний біль чоловіку зробили укол знеболювального.

“Раніше працівникам РОВС повідомили про наявність в Ебазера пухлин в голові”, − пояснили в громадському об’єднанні.

Нагадаємо, у вівторок, 23 січня, працівники ФСБ провели обшуки в будинках двох кримськотатарських активістів – Мухсіна Джамбаза та Ісмаїла Рамазанова. Останнього, за словами адвоката, дорогою до відділку поліції побили. Того ж дня підконтрольний Росії Сімферопольський райсуд заарештував Рамазанова до 21 лютого.

За версією російських силовиків, чоловік поширював інформацію за допомогою інтернет-радіо Zello. У силовиків є аудіозапис, що нібито належить Рамазанову та містить “ознаки екстремізму”. При цьому батько Рамазанова стверджує, що російські силовики під час обшуку підкинули його синові пакет з патронами від пістолета Макарова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter