Російські лікарі не бачать перешкод для етапування Савченко

Дата: 04 Квітня 2016
A+ A- Підписатися

Російські лікарі констатують, що стан здоров’я Надії Савченко в даний момент дозволяє її етапувати.

Про це повідомив голова громадської спостережної комісії Ростовської області, член експертної ради і керівник робочої групи при Уповноваженому з прав людини в РФ Леонід Петрашис, передає ТАСС.

“Всі показники здоров’я у неї в межах норми, вага 64 кг, трохи знижений тиск. Медики МСЧ-61 ГУФСВП РФ у Ростовській області не фіксують жодних відхилень, небезпечних для життя і здоров’я”, – уточнив Петрашис, посилаючись на інформацію керівництва Головного управління Федеральної служби виконання покарань у Ростовській області.

Він додав, що Савченко перебуває під постійним наглядом лікарів, які відвідують її двічі на день.

“Будь-яких скарг на стан здоров’я від неї останнім часом не надходило. За інформацією керівництва ГУФСВП, поки немає жодних перешкод, пов’язаних зі здоров’ям, для етапування колишньої української військовослужбовиці після того, як випрк набуде чинності”, – зазначив Петрашіс.

Нагадаємо, 22 березня Донецький міськсуд Ростовської області РФ визнав Савченко винною у вбивстві двох російських журналістів в Луганській області. Її засудили до 22 років колонії. Вона відмовляється подавати апеляцію, і збирається відновити сухе голодування з 6 квітня. Савченко голодує з грудня минулого року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter