Низку російських ЗМІ виключили з Європейської мовної спілки на невизначений термін

Дата: 29 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Виконавча рада Європейської мовної спілки (ЄМС) призупинила членство російських ЗМІ у європейській спільноті суспільних мовників на невизначений термін.

Офіційну заяву щодо цього надіслав членам спілки Секретар керівних органів ЄМС Ерік Кемпбелл, пише Суспільне.

Джерело: eurovoix.com

Рішення ухвалили щодо трьох російських медіа — РТР, Перший канал і Радіо дім “Останкіно”. Рада буде його регулярно переглядати, йдеться в заяві.

Російські мовники мають можливість подати апеляцію на це рішення відповідно до Статуту ЄМС, однак призупинення залишиться в силі до остаточного рішення щодо будь-якої апеляції.

Голова правління Суспільного мовлення Микола Чернотицький привітав рішення ЄМС і подякував за єдину позицію у боротьбі з російською інформаційною агресією.

“Бо, порушуючи журналістські стандарти, поширюючи мову ворожнечі й дезінформацію, вказані мовники ведуть інформаційну війну не лише проти України, а й проти усього цивілізованого світу”, — сказав він.

“Суспільне” зверталося до ЄМС з проханням припинити членство російських ЗМІ, які від початку агресії РФ проти України 2014 року вели прокремлівську пропаганду, ще 23 лютого 2022 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter