Російські військовополонені працюватимуть на відновлення української економіки

Дата: 09 Березня 2022
A+ A- Підписатися

З російськими полоненими в Україні поводитимуться відповідно до норм міжнародного гуманітарного права, а згодом вони працюватимуть на відновлення української економіки.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін.

Полонені російські солдати в Україні. Фото: Вантаж 200 / Telegram

Він наголосив, що Україна використовуватиме всі можливості, які дають Женевські конвенції щодо військовополонених.

Ми будемо використовувати всі ті можливості, які дають нам у цьому плані Женевські конвенції. Тобто використання праці тощо. Всі ці люди згодом будуть працювати на відновлення економіки України“, – зазначив перший заступник очільника МВС.

Єнін додав, що Україна чітко дотримуватиметься всіх норм міжнародного гуманітарного права.

І саме це відрізняє нас від російського агресора, який стріляє по мирному населенню, завдає ракетно-бомбових ударів по помешканнях. І я вже не говорю про поводження з нашими військовослужбовцями“, – сказав посадовець.

Нагадаємо, раніше ZMINA публікувала спеціальну інструкцію для жителів ОРДЛО та Криму, яких насильно призвали на війну проти України.

Пам’ятайте, якщо вас змусили вступити до лав збройних сил РФ або афілійованих з ними незаконних збройних формувань, ви розглядатиметеся Україною як жертви воєнних злочинів Росії. Вам слід за першої ж нагоди здатися в полон українським військовим і повідомити, що ви громадянин України з території Криму, Донецької та Луганської областей.

Якщо ж ви добровільно приєднуєтеся до збройних сил РФ і берете участь у війні з Україною, таку участь розглядатимуть як злочин за національним законодавством України – до 15 років позбавлення волі. Якщо ви обіймаєте командну посаду, будьте готові відповідати в Міжнародному кримінальному суді.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter