Російські військові вдарили по Словʼянську ракетами С-300: загинула цивільна жінка, є значні руйнування

Дата: 11 Травня 2023
A+ A- Підписатися

11 травня, у четвер, російські окупанти обстріляли Словʼянськ ракетами класу С-300. Внаслідок обстрілу двоє літніх жінок дістали поранення, одна з них згодом померла у лікарні. 

Про це повідомляє поліція Донецької області та начальник міської військової адміністрації Вадим Лях.

Фото: Національна поліція України

Так, вранці російські окупаційні війська вдарили по житловому масиву ракетою С-300. Після обстрілу жінку 1930 року народження госпіталізували з пораненнями, але в лікарні вона померла. Її донька, 1959 року народження, травмувалася.

Руйнувань зазнали дві багатоповерхівки та п’ять приватних будинків, пошкоджені два автомобілі.

Фото: Національна поліція України

Наразі на місці влучання працюють слідчо-оперативна група, вибухотехніки, парамедики, а також всі профільні служби.

Правоохоронці зібрали докази та наслідки обстрілу та передали їх Службі безпеки України. Кваліфікація воєнного злочину РФ – ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Фото: Національна поліція України

Раніше ZMINA писала, що у ніч проти 11 травня армія РФ також завдала ударів по мирних містах і селах Запорізької області. Від касетних снарядів постраждали восьмеро мирних жителів, троє з них – працівники швидкої допомоги.

Нагадаємо, що 9 травня на Донеччині росіяни вбили одного цивільного – у місті Часів Яр. Ще одна людина в області дістала поранення. 

А 14 квітня окупанти завдали одразу кількох ударів по житлових кварталах Словʼянська, зруйнували багатоповерхівки та пошкодили школу. Загалом внаслідок ракетного удару по багатоповерхівці постраждали 39 людей: 15  загинули, ще 24 отримали поранення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter