Російські військові обстріляли точку евакуації цивільних у Херсоні: загинула одна людина, ще двоє травмовані

Дата: 08 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Російські військові обстріляли точку евакуації цивільних з підтопленого після підриву Каховської ГЕС Херсона, розташовану на Корабельній площі.

Про це з місця події повідомив журналіст Стас Козлюк.

Фото Стаса Юрченка
“Годину тому росіяни обстріляли точку евакуації на Корабельній площі. На той момент там було більше сотні людей: рятувальники, медики, евакуйовані цивільні, волонтери”, – написав він у фейсбуку.

Перший снаряд розірвався у воді за метрів 50 від нього та іншого журналіста, співробітника “Ґрат” та Reuters Стаса Юрченка, який устиг відзняти момент “прильоту” російських снарядів.

За словами Козлюка, російські військові били по людях з артилерії та “градів”.

“Рятувальники казали, що поранено троє людей. Ще раз: росіяни обстріляли точку евакуації цивільних у Херсоні. Розкажіть про діалог з агресором”, – написав журналіст.

Фото Стаса Юрченка

Про те, що росіяни обстрілюють місце евакуації цивільних підтопленого Херсона, також написав Стас Юрченко у фейсбуку й виклав світлини обстрілу.

Згодом стало відомо про загибель одного й поранення ще двох людей під час обстрілу росіянами Херсона та області. Про це повідомила пресслужба прокуратури Херсонщини.

“За даними слідства, 8 червня російські військові почали обстрілювати обласний центр та населені пункти розташовані у Херсонському районі. Через прицільні удари окупантів під час проведення евакуаційних заходів у місті загинула цивільна особа. Ще двоє людей отримали травми. Дані уточняються”, — йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, в одному із сіл через обстріли травмовано четверо місцевих мешканців. Пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури.

Розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни — частини 1 та 2 статті 438 Кримінального кодексу України.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що після підриву росіянами Каховської ГЕС на території окупованої й затопленої Олешківської громади на Херсонщині утворилася гуманітарна катастрофа: місцевим жителям потрібні вода, харчі, люди досі сидять на дахах, виникла проблема з тілами померлих, оскільки кладовище затоплене, а в морзі немає електропостачання.

За словами очільниці місцевої військової адміністрації Тетяни Гасаненко, що станом на ранок 8 червня окупанти евакуацію населення не проводили, а самі російські військові сиділи “на поверхах”, займали будинки й квартири, де підтоплення немає.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter