Російські силовики затримали 60 вірян після перевірки документів у мечеті

Дата: 21 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

У передмісті Москви 20 серпня відразу після п’ятничного намазу до мечеті увірвалися силовики. Вірянам не давали вийти з приміщення та перевіряли документи.

Про це повідомляє правозахисний проєкт “ОВС-Інфо”.

Кілька людей з місця подій відзначили, що у парафіян вимагали гроші за вихід з мечеті. Крім того, за словами очевидців, одну людину сильно побили – її відвезли на машині швидкої допомоги.

За даними “ОВС-Інфо”, о дев’ятій годині вечора близько 60 осіб доставили у відділення поліції. Мусульман з російським громадянством відпустили після перевірки паспортів. У мігрантів також перевіряли й реєстрацію.

За даними “Нової газети” затримання пов’язані з операцією, що проводиться ФСБ і ОМОНом. Людей просто доставляють у відділок, щоб вищевказані органи провели необхідну перевірку.

Пізніше адвокат правозахисного проєкту “ОВС-Інфо” Лідія Аносова повідомила, що у затриманих взяли зразки ДНК.

Нагадаємо, на початку серпня у Білогірському районі Криму російські силовики увірвалися до храму Кримської єпархії Православної церкви України та зірвали богослужіння. Окупанти заборонили проводити службу, а всіх присутніх змусили вийти на подвір’я і почали складати протоколи.

Фотографія обкладинки: з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter