Російські силовики розгромили в Москві квартиру лікарки зі Львова, яку переслідують за “фейки” про російську армію

Дата: 05 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

У Росії силовики почали переслідувати за репресивною статтею щодо так званих “фейків” про російську армію Надію Буянову – лікарку з Москви, на яку донесла вдова російського військового нібито за те, що педіаторка нагадала, що її чоловік був законною ціллю ЗСУ. 

ZMINA розповідає, що відомо. 

Скриншот з сайту московської клініки

Надія Буянова – 67-річна педіаторка. Судячи з відкритих даних, жінка здобула освіту у Львові в 1964 році й щонайменше двічі – у 2014-му та 2019-му – проходила підвищення кваліфікації там само. 

 

Кримінальне провадження щодо лікарки порушили після скарг 34-річної Анастасії Акіншиної — вдови російського військового, який добровільно пішов убивати українців в Україну. Акіншина переконує, що на прийманні в лікарні Буянова поцікавилася поведінкою малолітнього сина жінки, на що та розповіла про смерть чоловіка. 

Надалі, за словами Акіншиної, Буянова сказала їй, що загиблий окупант був законною ціллю ЗСУ. Слід зазначити, що сама лікарка не підтверджує цього, але суд заборонив їй спілкуватися зі свідками й користуватися телефоном та інтернетом.

Жодних доказів “глузувань” лікарки із загиблого чоловіка в росіянки немає. Ба більше, за словами захисників Буянової, вона змінює свідчення, адже спочатку казала, що їхня розмова з педіаторкою відбувалася за закритими дверми, а нині каже інакше. Це може вплинути на кваліфікацію “злочину” й, відповідно, на покарання медикині. 

Після розголосу в соцмережах силовики провели у квартирі Буянової так званий обшук. На світлинах, що з’явились у мережі після, видно, що квартиру жінки фактично розгромили.

Російський суд не став арештовувати Буянову, натомість наклав на неї певні обмеження.

Росіянка Акіншина, яка донесла на лікарку, у першому ролику про випадок, що з’явився в мережі, закликала “на х*й вислати” Буянову з країни або кинути за ґрати. 

Нагадаємо, що в Росії дозволили відбирати майно в людей, засуджених за низкою статей, зокрема за репресивною щодо поширення так званих “фейків” про російську армію. 

Російські правозахисники просять світ ввести санкції щодо суддів, які вчиняють репресії в РФ. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter