Російські спецслужби завербували на Черкащині працівника медустанови, який збирав для них позиції ППО

Дата: 12 Січня 2023
A+ A- Підписатися

На Черкащині безпосередньо під час передачі місця дислокації систем ППО представникам ФСБ РФ  затримали місцевого мешканця. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Викрили чоловіка есбівці. 

Вони кажуть, що завербованим виявився працівник медичної установи.

“Він цілеспрямовано об’їжджав територію регіону і збирав інформацію про базування та переміщення підрозділів Сил оборони. Насамперед ворожий агент намагався виявити бойові позиції системи протиповітряної оборони та місця дислокації тренувальних центрів Сухопутних військ ЗСУ”, – переконують слідчі. 

Окрім цього, затриманий збирав координати українських блокпостів і адмінбудівель правоохоронців у Черкасах, а також енергогенеруючих підприємств. 

Інформацію чоловік передавав у закритому каналі у телеграмі. Вдома у затриманого знайшли телефон, планшет, радянський паспорт, 50 рублів та георгіївську стрічку. 

Також у нього знайшли декілька погонів МВС старого зразка, однак у повідомленні не вказали, що він працював в органах. 

За звинуваченням у держзраді, вчиненій в умовах воєнного стану, підозрюваному загрожує до 15 років за ґратами або довічне з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, що торік під час спроби перетину державного кордону спецслужбовці затримали колишнього співробітника МВС, який готувався передати росіянам через посольство РФ у Будапешті засекречену інформацію про керівництво та кадрових співробітників силових відомств України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter