Російські сайти масово видаляють інформацію про загиблих в Україні військових

Дата: 07 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Російські сайти масово видаляють сторінки пам’яті військовослужбовців армії РФ, які загинули під час війни в Україні.

Робиться це через рішення Світлогірського суду, який визнав вказану інформацію державною таємницею, пише місцеве видання 74.RU.

Знищена ЗСУ техніка російської армії. Джерело: УНІАН / Олександр Синиця

У повідомленні пояснили, що Світлогорський міський суд Калінінградської області розглянув позов військового прокурора 73-ї військової прокуратури гарнізону Балтійського флоту, який зажадав визнати список загиблих в Україні військових, розміщений на сайті 60.RU, інформацією, забороненою для поширення в Російській Федерації.

Думку прокуратури підтримав представник Роскомнагляду.

Після рішення суду інші регіональні російські сайти також видалили відповідні переліки. Зокрема, це новосибірський NGS, “Чита.ру”, челябінський 74.RU, красноярський NGS24, омський NGS55 та інші.

За даними російських ЗМІ, на думку суддів, оприлюднена інформація про загиблих “розкриває втрати особового складу у воєнний час, у мирний час у період проведення спеціальних операцій”, тому вони є державною таємницею. Покарання за порушення цього рішення – позбавлення волі до семи років.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Україні ліквідували співробітника пресслужби міністерства оборони Росії полковника Володимира Іванова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter