Російські пропагандисти спотворили інформацію про обстріл Станиці Луганської – Міноборони

Дата: 18 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Російські пропагандистські ЗМІ спотворюють факти про обстріл 17 лютого незаконними збройними формуваннями, підтримуваними Росією, дитсадка в Станиці Луганській.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України.

Розбита внаслідок артобстрілу стіна дитсадка. Джерело: фейсбук-сторінка Операції об’єднаних сил / Joint Forces Operation

Як йдеться в повідомленні, російські “Новости на Первом Канале” озвучили відео з обстрілом дитсадка від пресслужби операції Об’єднаних сил (ООС) так, що це нібито українські військові обстріляли один з населених пунктів на тимчасово окупованій території.

Водночас “Комсомольська правда” використала стоп-кадри з відео для ілюстрації статті “Украина инсценировала обстрел детского сада в Донбассе”.

“Кремлівські пропагандисти під кінець дня почали плутатись “у показах”: буцімто “українські військові” один і той самий цивільний об’єкт і обстріляли, і інсценували цей обстріл”, – зазначили в Міноборони України.

У повідомленні нагадали, що Міноборони спільно з Міністерством внутрішніх справ організували 17 лютого поїздку на місце подій у район ООС більш ніж двох десятків західних ЗМІ для об’єктивного висвітлення інформації про обстріл Станиці Луганської та інших місць, що зазнали обстрілів російських окупантів.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом обстрілу цивільних об’єктів на Луганщині.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що 17 лютого у штабі ООС зафіксували 60 порушень режиму припинення вогню на Донбасі, 43 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. За даними “Восток SOS”, щонайменше 30 снарядів бойовики випустили по Станиці Луганській.

Також бойовики на Луганщині поцілили у двір ліцею у Врубівці, де йшли заняття та знаходились 30 учнів та 14 осіб персоналу. Частині з них довелось ховатись у підвалі. Один зі снарядів, випущених по населеному пункту, влучив у приватний будинок, а інший у газопровід високого тиску. Через це без газопостачання там лишились 70 квартир в багатоповерхівках та майже сотня приватних будинків.

Обстріляли й Мар’їнку на Донеччині. Там внаслідок цього поранення руки отримала жінка, яка чекала автобус на зупинці поблизу дому.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter