Російські пропагандисти домалювали афганським біженцям зброю на світлині

Дата: 27 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Російський пропагандистський телеканал RT, що входить до структури державного агентства “Росія сьогодні”, домалював на фото біженців з Афганістану зброю.

Про це пише видання “Настоящее время”.

Джерело: Twitter

Журналісти зазначили, що на оригінальному фото агентства Reuters зображені чоловік і жінка з дітьми, які прибувають на військову базу Мельсбрук у Бельгії, рятуючись від талібів.

А в офіційному англомовному твіттері RT, який має 2,9 млн передплатників, на світлині до рюкзаків людей домалювали автомати Калашникова, гранатомет і ракетницю.

Відфотошоплене зображення на RT. Джерело: Twitter
Невідредаговане зображення. Джерело: REUTERS

Твіт був такий: “Деякі терористи отримують безкоштовний квиток з Афганістану?” Далі в повідомленні без посилання на джерело – американський портал Defense One – цитувався анонімний “представник американського уряду”, який нібито заявив, що “до 100 евакуйованих афганців входять у списки спостереження спецслужб”.

На світлині було попередження про те, що вона відфотошоплена, проте розглянути напис було непросто: висота шрифту в разі перегляді на телефоні становила близько міліметра.

Пізніше RT видалило твіт, проте його копія збереглася в інтернет-архіві.

У листі “Настоящему времени” заступниця головного редактора RT Анна Бєлкіна вибачилася за публікацію, сказавши, що твіт “видалено через делікатний характер його змісту і щоб уникнути непорозумінь”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що французька редакція російського пропагандистського телеканалу Russia Today програла судову справу проти ексречника уряду Франції Бенжамена Гріво, який звинуватив її в поширенні пропаганди та фейкових новин.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter