Російські пропагандисти цькують трансгендерну військову ЗСУ Сару Ештон: Міноборони України стало на її захист

Дата: 03 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Трансгендерна американка Сара Ештон-Сірілло, яка з початку повномасштабної війни є доброволицею ТрО ЗСУ, стала новою спікеркою інформаційного проєкту Збройних сил України. Російські пропагандисти почали цькувати її, поширюючи тези про “американське шоу”. 

Про це повідомляють “Детектор медіа” та “24 канал”.

Фото зі сторінки Сари Ештон-Сірілло

Так, Сара Ештон-Сірілло – трансгендерна американська журналістка. Вона прибула до України у березні 2022 року та вступила до лав ТрО ЗСУ. Спочатку вона планувала досліджувати кризу біженців у Польщі, проте за декілька днів вона поїхала до Харкова, де активно допомагала населенню.

У Харкові Ештон-Сірілло також робила репортажі для LGBTQ Nation про вплив війни на ЛГБТ-спільноту, зокрема, брала інтервʼю у військових-геїв та документувала російські воєнні злочини проти ЛГБТ-людей.

У жовтні 2022 року жінка вступила доброволицею в батальйон імені Номана Челебіджіхана та стала бойовою медикинею. У лютому 2023 року отримала поранення, внаслідок чого втратила частину правої руки й отримала шрами на обличчі. Наразі вона є молодшою сержанткою.

Згодом жінку призначили офіційною спікеркою ЗСУ. Інформацію про це поширили кілька російських пропагандистських телеграм-каналів, які наголошували саме на тому, що вона трансгендерна людина. Зокрема, писали про це РИА НовостиКрыминформ, а також підсанкційне українське медіа “Страна”.

Пропагандисти називають українців “консервативними”, а призначення – “плювком в обличчя”. Сам інформаційний проєкт ті називають “американським шоу”. 

На це відреагувала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

“Сара інформує англомовну аудиторію – обʼєктивно висвітлює події російсько-української війни, розвінчує російські фейки та пропаганду. У Сари велика американська аудиторія. З 25 червня по 23 липня охоплення аудиторії Сари лише у твіттері склало 28,3 млн користувачів. Тож, чому так збудились хейтом ворожі соцмережі, зрозуміло. Втім, це лише збільшило аудиторію Сари”, – наголосила вона.

Нагадаємо, що українська співачка та ведуча Анжеліка Рудницька обурилася, що Євробачення-2023 на каналі “Суспільне. Культура” коментували блогерка Монро та продюсер Олексій Гончаренко. У своїх соцмережах Рудницька назвала Монро “трансвеститом”, а Гончаренка – “телевізійним ватником”.

Після того як на інцидент відреагували користувачі соцмереж, співачка видалила пост і написала новий, зазначивши, що не мала на меті когось принизити чи образити. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter