На Запоріжжі російські окупанти викрали громадського активіста

Дата: 26 Березня 2022
A+ A- Підписатися
Вранці 26 березня у місті Приморськ на Запоріжжі, військові РФ прийшли до помешкання громадського журналіста та діяча Костянтина Овсяннікова і викрали його. Наразі про місце перебування Костянтина нічого невідомо.
 
Про це повідомляє громадська організація “Театр змін” на своїй фейсбук-сторінці.
 
Костянтин Овсянніков. Джерело: фейсбук-сторінка громадської організації “Театр змін”

Овсянніков є керівником громадської організації “Приморськ 24/7” та Молодіжний центр “Портал це” у місті Приморськ, який перебуває під окупацією з 1 березня.

Впродовж останніх десяти років він займався активною громадською діяльністю задля розвитку свого рідного міста. Громадський активіст створював можливості для дітей та молоді, розвивав туризм, займався популяризацією багатонаціональної історії краю та докладав зусиль для збереження болгарської спадщини міста.
 
Його організація та сам Костянтин є членами миротворчого проєкту, яку підтримує німецька громадська організація “Курве Вустров”.
 
“Від початку війни та впродовж місяця окупації Костянтин активно висвітлював протести місцевої громади проти окупації у рідному Приморську Запорізької області. Чи не щодня робив відеостріми акцій, був активним, як громадянський журналіст, відеооператор, стрімер. Вимагаємо від російських окупантів його негайного звільнення!”, – зазначила правозахисниця Ольга Веснянка.
 
Як відомо, з початку повномасштабного вторгнення Росії українські правозахисні організації фіксують численні випадки насильницьких зникнень громадських активістів, волонтерів, журналістів та представників місцевої влади в окупованих населених пунктах і містах в облозі, а також є випадок викрадення рятувальника, залученого до евакуації цивільних.
 
ZMINA щодня оновлює список людей, про яких відомо, що вони були викрадені представниками російської окупаційної влади. 
 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter