Російські окупанти відпустили з полону старосту села на Херсонщині

Дата: 12 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Віктор Маруняк, староста села Стара Збур’ївка на Херсонщині, якого кілька разів викрадали російські військові, вийшов на зв’язок і повертається додому.

Про це у фейсбуці повідомила представниця Голопристанської міської ради.

Віктор Маруняк. Джерело: vgoru.org

Віктор Васильович Маруняк, якого утримували в полоні примусово військові Російської Федерації, сьогодні повертається до нас, вийшов на зв’язок…  Чекаємо на ще нові й приємні новини відносно інших наших затриманих“, – ідеться в повідомленні міської ради.

Станом на 30 березня стало відомо, що в Голій Пристані російські військові викрали вісім людей, серед них були голопристанський міський голова Олександр Бабич і староста Старої Збур’ївки Віктор Маруняк

Як писав у фейсбуці заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов, 21 березня Віктора Маруняка викрадали вдруге, його били. 

За словами очевидців, 23 березня росіяни привели Маруняка додому привели в наручниках. Підкинули йому гранати й сказали, що за законами РФ йому світить 20 років в’язниці. Того дня чоловіка знову забрали. 24 березня окупанти повторно прийшли до Маруняка додому, де залишилася його дружина.

Сергій Данилов писав, що Віктор Маруняк має хронічні хвороби й потребує регулярно приймати ліки.  

Раніше ZMINA повідомляла, що з 14 березня до 9 квітня 2022 року в Запорізькій області російські окупанти викрали 106 людей, 63 українців досі залишаються в полоні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter