Російські окупанти шукають персонал на Запорізьку АЕС за оголошеннями

Дата: 20 Січня 2023
A+ A- Підписатися

В умовах гострої нестачі персоналу на Запорізькій АЕС окупанти почали шукати вузькоспеціалізованих фахівців за оголошеннями.

Про це повідомляє НАЕК “Енергоатом”.

Фото: Deutsche Welle

“Через кадровий голод на Запорізькій АЕС росіяни відкрили набір “фахівців”, публікуючи оголошення про “вакансії”. Своїх професійних атомників не вистачає, а українських, які погодилися на співпрацю, критично мало”, – зазначають у НАЕК.

Показово, що окупанти шукають персонал вузькоспеціалізованого атомного профілю: операторів реакторного відділення, машиністів двигуна внутрішнього згоряння, спеціалістів із ремонту реакторно-турбінного устаткування.

“Усі ці спеціальності потребують профільної освіти та досвіду, без яких просто не можна працювати на найбільшій атомній станції в Європі”, – наголошують в “Енергоатомі”.

Крім того, окупанти їздять по квартирах атомників, які не пішли з ними на співпрацю, намагаючись змусити їх працювати на свою російську фейкову компанію АТ “Експлуатуюча організація Запорізької АЕС”.

Раніше президент “Енергоатому” Петро Котін повідомляв, що компанія має інформацію про 650 випадків підписання працівниками окупованої РФ Запорізької АЕС контрактів з так званою “Експлуатуючою організацією ЗАЕС” концерну “Росатом”.

“Нам відомо про 650 працівників ЗАЕС, які підписали контракти з фейковою організацією з експлуатації станції. Більшість із них – це робочий персонал, який отримував найнижчу зарплатню. Але також є випадки зради керівного персоналу, від позиції якого фактично залежало, чи вийде щось у “Росатому”, – каже він.

За його інформацією, у місті-супутнику ЗАЕС Енергодарі наразі перебуває понад 6 тисяч працівників, з яких не всі працюють на станції, багато хто залишається вдома. При цьому на станцію приходять приблизно 2,4 – 3 тис. людей, тоді як до окупації на ній працювало понад 11 тисяч осіб.

Як пояснив президент компанії, російські окупанти не можуть замінити український персонал на своїх людей, тому змушені залишати його на роботі, попри відмови переходити на роботу в “Росатом”.

Нагадаємо, що після звільнення Енергодара та власне Запорізької АЕС, українським спецпризначенцям знадобиться мінімум два місяці для знешкодження всіх вибухових пристроїв. Наразі окупанти цілеспрямовано перетворюють найбільшу в Європі АЕС на військову базу, мінуючи все навколо через страх перед наступом ЗСУ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter