Російські окупанти розстріляли беззбройних українських військовополонених на Херсонщині – Офіс генпрокурора

Дата: 07 Квітня 2024
A+ A- Підписатися
Російські окупанти розстріляли трьох беззбройних українських військовополонених поблизу Кринок у Херсонській області.
 
Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.
 

“7 квітня 2024 року в одному з Telegram-каналів опубліковано відеозапис, на якому зафіксовано, як російські військові розстрілюють трьох полонених українських військовослужбовців. На відео видно, як представник ЗС РФ здійснює у беззбройних нерухомих військових кілька пострілів, ймовірно, з автомата”, – йдеться у повідомленні.

В описі під записом зазначено, що подія відбулась поблизу Кринок Олешківської громади Херсонської області.

В Офісі генпрокурора наголосили, що представники РФ показово ігнорують положення Женевської конвенції щодо поводження з військовополоненими, що свідчить про підтримку таких дій найвищим командуванням російських збройних сил, наголосили в Офісі генпрокурора.

Через розстріл беззбройних українських військових росіянами прокурори розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, станом на кінець лютого поточного року українські прокурори відкрили вже 19 кримінальних проваджень щодо свідомих страт російськими окупантами 45 українських військовополонених.

Раніше ZMINA писала, що військові, які потрапляють у полон до росіян, не мають ніяких гарантій збереження їхнього життя. Зокрема, росіяни можуть розстрілювати тяжкопоранених, щоб не надавати їм медичної допомоги, а також убивати полонених, коли їх дуже багато і не всі можуть надати якусь цінну інформацію.

Відомо, що 24 лютого в Бахмутському районі російські військові розстріляли щонайменше сімох військовослужбовців Сил оборони, які здавалися в полон.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter