Російські окупанти розстріляли автівку на Харківщині, в якій їхала сім’я з двома дітьми

Дата: 22 Березня 2022
A+ A- Підписатися

На Харківщині російські окупанти розстріляли з танку автівку, в якій їхала сім’я з двома дітьми.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Ілюстративне зображення російського танка. Фото: Vitaly Timkiv

Родина, як зазначають правоохоронці, кричала, що вони цивільні та махала білим прапором, однак росіяни все одно відкрили вогонь. Унаслідок цього батьки та дев’ятирічна дівчинка загинули, а 17-річний хлопець отримав поранення. 

21 березня, як повідомили у відомстві, російські окупанти обстріляли й евакуаційні автобуси з дітьми з Маріуполя. Внаслідок цього чотири дитини отримали поранення та нині перебувають у лікарні. Ще троє дітей минулої доби потрапили під обстріл у Пологівському районі Запорізької області, ще одна дитина – в селі Каменському. Двоє з потерпілих перебувають у важкому стані.

Також унаслідок обстрілу села Костянтинівка на Миколаївщині на території СТ “Південний Буг” зруйнованими залишилися будинки, під завалами яких виявили обгорілі тіла трьох осіб, серед яких семирічна дитина.

Отже, від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну загинуло вже 117 дітей, а понад 155 отримали поранення. Найбільше постраждало дітей у Київській (58), Харківській (40), Чернігівській (31), Донецькій (30), Миколаївський (24), Житомирській (15), Херсонській (15) і Сумській (14) областях. У місті Києві за цей час постраждали 16 дітей. 

Ці дані, як додають в Офісі генпрокурора, не є остаточними. 

Нагадаємо, що нещодавно мешканка Чернігова Марина Клокова розповіла, як 9 березня російські окупанти розстріляли на дорозі біля Количівки автівку, де перебували її рідні, зокрема 15-річний син Максим, який не вижив. 

Військове керівництво Росії дає наказ убивати цивільних в Україні. Про це свідчать розповіді полонених окупантів. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter