Російські окупанти розглядають варіант перейменування Маріуполя на Жданов

Дата: 26 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Загарбники поширюють інформацію про можливе перейменування окупованого Маріуполя разом з проведенням так званого “референдуму”.

Про це повідомляє радник мера міста Петро Андрющенко.

Фото з відкритих джерел

“В інтерв’ю окупантам керівник ветеранського руху окупації Афганістану Василь Туряниця сказав, що разом із псевдореферендум розглядають питання перейменування Маріуполя на Жданов. Логічно, чого там”, – написав Андрющенко. 

Маріуполь за часів радянської влади – з 1948 до 1989 року – вже називався Жданов на честь місцевого уродженця та одного з комуністичних діячів СРСР Андрія Жданова.

Крім того, 24 липня в соцмережах зʼявилась інформація про перейменування Сєвєродонецька на Сєвєрослонецьк. Окупанти змінили напис на стелі біля в’їзду до міста. Український журналіст Денис Казанський припускає, що стелу спотворили, бо під час штурму міста загинув російський окупант із позивним Слон. 

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення російські військові позбавили житла понад 156 тисяч жителів Маріуполя. До зими окупанти хочуть демонтувати 35 повністю зруйнованих будинків. Водночас капітальних чи поточних ремонтів житла не планується.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter