Понад 156 тисяч маріупольців залишилися без житла – мерія

Дата: 25 Липня 2022
A+ A- Підписатися

З початку повномасштабного вторгнення російські військові позбавили житла понад 156 тисяч жителів Маріуполя. До зими окупанти хочуть демонтувати 35 повністю зруйнованих будинків.

Про це повідомляє Маріупольська міська рада. 

Фото: Маріупольська міська рада

“Російські окупанти “звільнили” від житла понад 156 тисяч маріупольців. Понад 60% багатоповерхових будинків Маріуполя пошкоджено більш ніж на 40% і повністю знищено. Це 1368 житлових будинків, в яких проживали понад 156 тисяч маріупольців. Стільки людей втратили житло внаслідок воєнних дій Росії”, – йдеться в повідомленні.

У міськраді також наголосили, що окупанти до зими хочуть демонтувати 35 повністю зруйнованих будинків. Водночас капітальних чи поточних ремонтів житла не планується.

За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, зараз українська влада працює над тим, щоб Маріуполь отримав репарації від Росії для відновлення зруйнованого міста.

“Для цього необхідно, щоб заморожені іноземні рахунки РФ направили до українських міст, які зруйнувала Росія. І після деокупації Маріуполя ми почнемо масштабне відновлення міста. Побудуємо нові будинки та повернемо маріупольцям їх втрачене житло”, – запевнив мер.

Нагадаємо, що в тимчасово окупованому Маріуполі внаслідок обстрілів серйозно пошкоджені зразки монументалістики – мозаїки, створені за участю української художниці, дисидентки та громадської діячки Алли Горської. Йдеться про роботи “Дерево життя” та “Боривітер”, створені в інтер’єрі ресторану “Україна” бригадою митців, у складі якої була Горська, у травні-червні 1967 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter