Російські окупанти пошкодили Меморіал пам’яті Другої світової війни в Ізюмі

Дата: 18 Березня 2022
A+ A- Підписатися

На Харківщині в місті Ізюмі внаслідок російських авіабомбардувань зруйнований меморіал “Атака”.

Про це повідомив начальник управління молоді та спорту Ізюмської міськради Максим Стрельник.

Так виглядав меморіал до російських авіабомбардувань. Фото: Вікіпедія

На своїй сторінці Стрельник опублікував відео, записане російським телеграм-каналом Mash, на якому видно, серед іншого, гору Крем’янець, на якій й знаходиться меморіал, присвячений 40-річчю перемоги в Другій світовій війні.

Через низьку якість відео розгледіти детально руйнування не вдається, проте Стрельник зазначив, що одна зі стел впала внаслідок авіаударів. 

Скріншот відео

Меморіал “Атака” відкрили у 1988 році. Він складається із трьох порожнистих залізобетонних конструкцій заввишки 26,5 метра, одна з яких має вхід усередину для обслуговування конструкції. Між стелами також знаходиться бронзова багатофігурна скульптурна композиція.

Фото: flickr.com

Над створення пам’ятника працювали архітектори Л. Левін, Ю. Градов, В. Лисенко, скульптори Н. Афанасьева, Ю. Сінкевич та конструктор В. Сусько.

Внаслідок російського вторгнення в Україну постраждало чимало культурних пам’яток, зокрема, на Харківщині руйнувань зазнали храм Смоленської ікони Божої Матері, будівля державної наукової бібліотеки імені Короленка, яку вважають однією з найбільших у Європі та другою за фондом книг в Україні, будівля Харківського художнього музею, будівля Харківської хоральної синагоги та чимало інших. 

Міністерство культури та інформаційної політики веде перелік зруйнованих та пошкоджених пам’яток по всій Україні. Ви можете переглянути його за покликанням та допомогти фіксувати такі злочини російських окупантів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter