Російські окупанти планують “мобілізувати” медиків із Криму на роботу в ОРДЛО

Дата: 11 Квітня 2022
A+ A- Підписатися
Окупаційна адміністрація Криму планує “мобілізувати” місцевий медичний персонал для роботи на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.
 
Про це у фейсбуці повідомляє Представництво президента України в Автономній Республіці Крим.
 
Фото: Getty images

“До представництва надходить інформація про намагання окупаційних адміністрацій залучити громадян України в Криму до різних форм участі у війні проти власної держави. Зокрема, розгорнулася кампанія із залучення лікарів місцевих закладів охорони здоров’я до роботи на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей”, – ідеться в повідомленні.

Так, за даними представництва, мотивуючи тим, що в ОРДЛО значна кількість лікарів була мобілізована для участі у війні проти України, місцеві окупаційні адміністрації пропонують кримським лікарям поїхати на їхнє місце роботи в населених пунктах тимчасово окупованої частини Сходу України на час війни.

Зазначається, що у всіх офіційних документах окупаційних адміністрацій у Криму йдеться про добровільність такого відрядження, однак за своєю суттю відповідні кроки мають характер прихованої мобілізації медичного персоналу для роботи в районах, наближених до зони активних бойових дій.

“Російська федерація розуміє, що зазнає тяжких втрат у випадку продовження ескалації ситуації в зоні проведення операції Об’єднаних сил, та намагається в екстреному порядку забезпечити заклади охорони здоров’я на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей кваліфікованим персоналом для надання медичної допомоги пораненим російським солдатам“, – наголошують у представництві.

Оскільки громадяни України з тимчасово окупованого Криму, які працюють у закладах охорони здоров’я, не хочуть брати участь у таких кроках окупаційних адміністрацій, існує загроза їхнього примусового залучення до війни.

Представництво президента в АРК продовжує стежити за ситуацією та закликає українців, які працюють у закладах охорони здоров’я Криму, у жодному разі не погоджуватися на будь-які, навіть гуманітарні кроки, що їх намагаються пропагувати російські окупаційні адміністрації для забезпечення потреб російської армії.

Раніше ZMINA повідомляла, що на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей Росія мобілізує людей, які зазвичай не підлягають призову, зокрема співробітників “стратегічних підприємств”, яким до цього часу гарантували “бронь”, а також тих, хто має інвалідність з дитинства.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter