Російські окупанти хочуть загнати військову техніку та арсенал до енергоблоків ЗАЕС

Дата: 20 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Окупанти вимагають від адміністрації Запорізької АЕС відчинити їм машинні зали на енергоблоках ЗАЕС, щоб розмістити там весь свій військовий арсенал. Цим вони порушують усі норми й вимоги щодо ядерної та радіаційної безпеки роботи АЕС.

Про це повідомляє НАЕК “Енергоатом”.

Фото: Уніан

“Військові РФ вимагають від адміністрації української атомної електростанції відчинити їм машинні зали на 1-му, 2-му і 3-му енергоблоках ЗАЕС, щоб розмістити там весь свій військовий арсенал. Це видається загарбникам більш безпечним, оскільки вони страшенно бояться “подарунків” від ЗСУ. Тож зараз до машзалів вони хочуть загнати танки, вантажівки, зброю з боєкомплектом тощо”, – йдеться в повідомленні.

В “Енергоатомі” застерігають: розмістивши там свою техніку, росіяни перекриють доступ пожежної техніки до трьох енергоблоків. І в разі пожежі, ризик якої зросте багатократно, її гасіння буде вкрай проблематичним, адже спеціалізований транспорт просто не зможе під’їхати.

Отже, російські військові порушують всі норми й вимоги щодо ядерної та радіаційної безпеки роботи АЕС. Вони планують зберігати зброю та вибухівку прямо в машинних залах енергоблоків найбільшої в Європі атомної електростанції.

Нагадаємо, що на Запорізькій АЕС російські окупанти готують провокацію, щоб звинуватити українських працівників станції у зберіганні зброї на її території. 

Під цим приводом окупанти наполягають на осушуванні охолоджувальних басейнів для перевірки його чаш та зупиненні насосів, які подають воду на системи безпеки енергоблоків.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter