Російські окупанти хочуть прибрати кордон між Херсонською областю та Кримом, щоб вкрасти більше зерна

Дата: 10 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Окупаційна влада Херсонської області планує прибрати кордон з Кримом, зокрема, щоб вивезти більше українського зерна.

Про це заявив колаборант, призначений Росією заступником голови окупаційної “військово-цивільної адміністрації” Херсонської області, Кирило Стремоусов в ефірі російського телеканалу “Соловьев Live”.

“Я думаю, що у перспективі ці кордони будуть зняті, і потік зерна, інших зернових піде не тільки на Росію, а й на інші держави”, – сказав він.

Фото: Ділова столиця

Проте херсонських фермерів такі перспективи не влаштовують. Як відомо, на території тимчасово окупованої Херсонщини фермери розстріляли російських військових, які приїхали до них, аби змусити продати врожай за низькими цінами та викрасти сільськогосподарську техніку.

Фермери кажуть, що їх дедалі активніше схиляють до продажу готової продукції за низькими цінами та намагаються змусити вирощувати новий урожай.

Нагадаємо, що призначений російськими окупантами так званий “голова” Запорізької ОВА Євген Балицький розповів, що з тимчасово окупованої території Запорізької області до Криму вирушив перший потяг, завантажений українським зерном. Він також висловив сподівання, що найближчим часом “ці постачання зростуть у сотні разів”.

Міністерство аграрної політики та продовольства України в травні зафіксувало, що від початку повномасштабного вторгнення Росія вкрала до 500 тисяч тонн української пшениці на суму 100 мільйонів доларів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter