Російські медіа: Сенцова доставили до СІЗО в Москві

Дата: 29 Серпня 2019
A+ A- Підписатися

Українського політв’язня Олега Сенцова доставили з колонії міста Лабитнангі до СІЗО в Москві.

Про це повідомляє російське видання “ТАСС” із посиланням на власні джерела. 

Про переведення українського режисера, якого з 2014 року незаконно утримують російські силовики, до Москви раніше повідомляли й інші видання, проте цю інформацію не підтверджував його адвокат. Журналісти припускають, що Сенцова готують до обміну. 

Як відомо, наприкінці липня цього року Офіс президента України Володимира Зеленського запропонував Росії одночасно звільнити головного редактора “РИА Новости Украина” Кирила Вишинського, якого звинувачують у державній зраді, та українського режисера Олега Сенцова, якого вже шість років незаконно утримують у російській в’язниці.

Напередодні суд звільнив Вишинського з-під варти. 

ДОВІДКА. Олег Сенцов активно протестував проти окупації Криму, а в березні 2014 року його затримали російські силовики та звинуватили в тому, що він нібито хотів підірвати пам’ятник Леніну в Сімферополі та підпалити офіс колишньої Партії регіонів. На суді він заявив про тортури та політичне переслідування. Підконтрольний Кремлю суд дав українцю 20 років в’язниці. У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування, вимагаючи звільнення всіх українських політв’язнів. Він протестував 140 днів, але припинив, коли йому погрожували почати примусове годування. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter