Російські бойовики обстріляли будинки мирних мешканців на Донбасі

Дата: 21 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Контрольовані Росією бойовики на Донбасі обстріляли з мінометів Красногорівку та пошкодили декілька житлових будинків.

Про це повідомили в ООС.

#ООС #Операція_ОСЗбройні формування Російської Федерації продовжують обстріли цивільної інфраструктури населених…

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Середа, 20 травня 2020 р.

Військові не уточнили, коли саме відбувся обстріл, однак повідомили, що внаслідок нього пошкодженими залишилися три будинки. Також пошкоджено господарські будівлі, однак ніхто з мирних мешканців не постраждав.

“За наявності прямих та беззаперечних доказів систематичних обстрілів окупантами мирних мешканців Донбасу безпідставні звинувачення очільниками російсько-окупаційних адміністрацій на адресу українських військовослужбовців у начебто пошкодженні об’єктів цивільної інфраструктури виглядають особливо цинічними та позбавленими здорового глузду”, – зазначили в ООС.

Нагадаємо, що в травні Моніторингова місія ООН з прав людини відзначила суттєве зростання кількості жертв серед цивільних на Донбасі. Тільки за перші шість днів травня на підконтрольних бойовикам територіях зафіксували 11 нових випадків загибелі або поранення цивільних осіб. 7 травня місія отримала повідомлення про вісім нових випадків поранень цивільних, а тому, якщо ця інформація підтвердиться, загальна кількість жертв за період з 1 січня до 7 травня 2020 року сягне 65, з яких 10 – діти. Цей показник перевищить більш ніж на третину кількість жертв за аналогічний період 2019 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter