Російські банки почили відкривати свої відділення на тимчасово окупованих територіях України

Дата: 15 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

На окупованих територіях України найбільші державні банки РФ почали відкривати свої відділення.

Про це повідомило видання Financial Times.

Фото: Andrey Rudakov/Bloomberg

Як пише видання, раніше великі російські ритейлери, банки та інші компанії остерігалися відкрито працювати у Криму та Донецькій і Луганській областях.

Наразі ще багато російських брендів досі уникають окупованих територій України, побоюючись західних санкцій і ризиків ведення бізнесу в зоні бойових дій, але два найбільших державних кредитори РФ-“Сбербанк” і ВТБ почали відкривати свої відділення на ТОТ.

Зазначається, що “Сбербанк”, який потрапив під західні санкції у 2022 році відкрив 130 банкоматів і 48 відділень на Сході та Півдні України, включно з повноформатними відділеннями.

“Сбербанк” також повернувся до Криму, відкривши там своє перше відділення у 2023 році після того, як припинив свою діяльність у 2014-му.

ВТБ, який також потрапив під санкції з 2022 року, планує обслуговувати клієнтів у стаціонарних офісах Маріуполя вже до кінця 2024 року. У липні відкрили  перше відділенні в окупованому Луганську.

“Промсвязьбанк” також одним з перших зайшов на нещодавно окуповані території й зараз налічує майже 400 відділень у Донецькій та Луганській областях.

Відкриття філій на окупованих територіях для російських брендів є способом продемонструвати свою патріотичність. За даними видання, на ТОТ починають з’являтися й інші споживчі компанії, але більшість російських роздрібних мереж та відомих брендів все ще остерігаються виходити на ринок.

Нагадаємо, російські окупанти змушують “банки” передавати дані кримчан незаконним “військкоматам” для мобілізації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter