Російська сторона не пускає Денісову до Сенцова: Мін’юст подав скаргу до ЄСПЛ

Дата: 22 Червня 2018
A+ A- Підписатися

Міністерство юстиції України звернулося до Європейського суду з прав людини з проханням надати вказівки щодо РФ, яка другий тиждень не пускає до голодуючого українського політв’язня Олега Сенцова Омбудсмана Людмилу Денісову.

Про це на сторінці у Facebook написав заступник міністра юстиції України Іван Ліщина.

Заяву відомство підготувало всього за день.

“Мета: отримати вказівки ЄСПЛ до РФ щодо утримання від вжиття будь-яких дій, які становитимуть загрозу для життя і здоров’я Сенцова, надання представникам України, у першу чергу омбудсмену Людмилі Денісовій, доступу до нього, а також надання інформації щодо стану здоров’я Олега”, – написав чиновник.

Нагадаємо, що Людмила Денісова знаходиться з робочим візитом у Росії. Під час поїздки вона планувала відвідати понад 30 українських в’язнів, але російська сторона не дає їй цього зробити. Нещодавно її без пояснення причини не пустили до українського режисера Олега Сенцова, який голодує вже понад місяць у російській колонії в Лабитнангі. Пізніше її не пустили до Романа Сущенка

Тоді російська колега Денісової Тетяна Москалькова пообіцяла надати інформацію щодо стану здоров’я Сенцова. Пізніше вона розповіла, що отримує інформацію з колонії, де незаконно утримують українського режисера, кожен день. На її думку, понадмісячне голодування українця можна назвати “лікувальним”.

Олег Сенцов – український режисер, якого російський суд засудив до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. 14 травня Сенцов оголосив безтермінове голодування.

Єдина вимога Сенцова – звільнити 64 українських політв’язні. 

 

 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter