Російська актриса на премії “Ніка” виступила на підтримку Сенцова

Дата: 30 Березня 2017
A+ A- Підписатися

Російська актриса Олена Коренєва, володарка кінематографічної премії “Ніка” в номінації “Краща актриса другого плану”, виступила на підтримку засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова, повідомляють Крим.Реалії.

“Я говорю це для себе, ви все знаєте, що я хочу сказати. У нас список політв’язнів налічує десь у районі ста осіб. Він, можливо, поповнюватиметься, я назву три імені: Олег Сенцов, наш колега, український режисер, який отримав паспорт російського громадянина проти свого бажання й був тут засуджений на 20 років і відбуває термін у Якутії”, – сказала Коренєва.

Вона також нагадала про Сергія Мохнаткіна й Олега Навального, брата російського опозиціонера Олексія Навального, яких утримують в ув’язненні в Росії.

“Я повторюю, що я говорю це більше для себе. І ми не можемо їм допомогти, але ми повинні знати, як це відбувається”, – додала російська актриса.

Раніше лауреат кінематографічної премії “Ніка” в номінації “Честь і гідність” російський режисер Олександр Сокуров заявив, що чекає від президента Росії Володимира Путіна вирішення питання, яке вони обговорювали – про долю засудженого українського режисера Олега Сенцова.

Як відомо, 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий суд в російському Ростові-на-Дону засудив кримчан Олега Сенцова і Олександра Кольченка до 20 і 10 років колонії суворого режиму відповідно за начебто “підготовку терактів”.

Міжнародне співтовариство і правозахисники неодноразово закликали Росію повернути Україні її громадян.

Правозахисний центр “Меморіал” вніс Сенцова й Кольченко до переліку політв’язнів.

1 травня 2016 года ЗМІ повідомили про заповнення Сенцовим і Кольченко документів для екстрадиції.

21 жовтня минулого року стало відомо, що Росія відмовила в передачі Україні Сенцова, мотивуючи це тим, що він має російське громадянство.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter