Політв’язня Теймура Абдуллаєва знову помістили в ШІЗО – мати

Дата: 28 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Адміністрація виправної колонії №2 у Салаваті втретє за місяць відправила в штрафний ізолятор політв’язня Теймура Абдуллаєва.

Про це на своїй фейсбук-сторінці написала мати кримчанина Діляра Абдуллаєва.

Діляра Абдуллаєва на акції протесту під Офісом президента 28 серпня 2021 року

Жінка повідомила, що її старшого сина поставили на три профобліки.

“Мій син ніколи не намагався втекти, не висловлював якихось намірів про втечу або напад на співробітника. Права моїх синів порушено за конвенцією ЄС, і цей факт з нашими всіма кримськими синами я вважаю дискримінацією порівняно з іншими засудженими. Це тиск на них, їх пресують, такий пресинг неможливо витримати”, – написала вона.

Ці дані також повідомила дружина політв’язня Аліме Абдуллаєва.

“Очевидно, що керівництво колонії вирішило змінити тактику, періодично випускаючи на кілька днів у суворих умовах утримання і повертаючи знову в штрафний ізолятор”, – повідомила вона громадському об’єднанню “Кримська солідарність”.

Як відомо, політв’язень Теймур Абдуллаєв перебував у штрафному ізоляторі колонії №2 міста Салават півтора року. Адміністрація каже, що громадянин України нібито “систематично порушував режим утримання”, зокрема через “неправильне вітання співробітників Федеральної служби виконання покарань” або “неправильно вдягнену тюремну робу”.

Нагадаємо, російський Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону оголосив вирок фігурантам сімферопольської справи “Хізб ут-Тахрір” у червні 2019 року. Пізніше Верховний суд Росії змінив вирок кримчанам.

Отже, Узеїр Абдуллаєв отримав 12 років і шість місяців ув’язнення, Рустем Ісмаїлов – 13 років і шість місяців, Еміль Джемаденов – 11 років і шість місяців, Айдер Саледінов – 11 років і шість місяців. Теймур Абдуллаєв після перегляду вироку отримав 16 років і шість місяців колонії, водночас для нього передбачено адміністративний нагляд терміном на один рік і чотири місяці.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з цим вироком і закликало посилити санкційний тиск на Росію.

Як повідомлялося раніше, за даними українських правозахисних організацій, усього у в’язницях Росії та тимчасово окупованого Криму наразі незаконно утримують щонайменше 127 людей. ZMINA та газета “День” у серії “День народження за ґратами” щомісяця розповідають історії політв’язнів та закликають писати їм листи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter