Російська співачка Анна Нетребко виступить у Берлінській опері попри вимогу скасувати вистави за її участі

Дата: 02 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

У вересні пропутінська співачка Анна Нетребко виступить у Державному оперному театрі Німеччини попри те, що петиція проти її виступу набрала майже 30 тисяч підписів.

Про це повідомляє видання Berliner Zeitung.

Анна Нетребко. Фото: APA

Як повідомляється, Державна опера Унтер ден Лінден хоче зберегти участь сопрано Анни Нетребко у виставі “Макбет” Джузеппе Верді, яка йтиме з 15 вересня.

Керівництво театру поінформувало, що між художнім керівником Маттіасом Шульцем, артисткою та її менеджментом відбулася бесіда, під час якої художній керівник зміг “отримати особисте враження про справжність” її дистанціювання від війни Росії проти України.

Адміністрація театру стверджує, що Нетребко зробила однозначну заяву в березні 2022 року, сказавши, що “категорично засуджує війну проти України”. А також Нетребко не брала жодних ангажементів у Росії від початку повномасштабної війни і “досі не має планів щодо виступів у Росії”.

Як пише видання, Нетребко виступить у чотирьох виставах.

Українські активісти в Німеччині закликають провести демонстрації перед Державною оперою 15 вересня.

Нагадаємо, наприкінці серпня у Таллінні організатори скасували концерт Нетребко. Захід мав відбутися у листопаді.

Раніше ZMINA повідомляла, що Нью-йоркський оперний театр “Метрополітен-опера” припинив співпрацю з Нетребко через її відмову публічно засудити президента РФ Володимира Путіна за розв‘язання війни Росії проти України. У серпні поточного року 51-річна сопраністка подала до суду, вона вимагає від театру компенсації у розмірі не менше 360 тисяч доларів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter