Російська правозахисна організація “Команда 29” закривається після блокування сайту проєкту Роскомнаглядом

Дата: 19 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Правозахисна організація “Команда 29” закривається після блокування сайту проєкту Роскомнаглядом на вимогу Генпрокуратури Росії. Також вони видалили весь архів публікацій з усіх своїх соціальних мереж.

Про це представники Команди 29 повідомили в телеграм-каналі організації.

16 липня Роскомнагляд заблокував сайт Команди 29. Відомство обґрунтувало це публікацією матеріалів чеської організації Společnost Svobody Informace (“Товариство свободи інформації”). Її наприкінці червня в Росії визнали “небажаною організацією”.

Висновки Генпрокуратури суперечать фактам і праву, вони довільні й надумані. Команда 29 не має жодного стосунку до чеської НКО. Юристи оскаржать ототожнення, але прямо зараз ми не можемо ігнорувати позицію силовиків. У цих умовах продовження діяльності Команди 29 створює пряму і явну загрозу безпеці великої кількості людей, і ми не можемо ігнорувати цей ризик. Ми ухвалюємо важке рішення про припинення діяльності Команди 29. Адвокати та юристи продовжать працювати в справах своїх підзахисних лише в особистій якості, якщо підзахисні не відмовляться від їхньої допомоги в ситуації, що склалася“, – відповіли правозахисники.

Команда 29 закриває всі медіапроєкти й видаляє весь архів публікацій. Адже існування цього контенту в інтернеті може бути кваліфіковане як “поширення матеріалів небажаної організації”, зазначили представники правозахисного об’єднання.

Фотографія обкладинки: з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter