Російська Держдума запровадила штрафи за мапи РФ без окупованого Криму

Дата: 25 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Російські депутати ухвалили закон про штрафи до одного мільйона рублів або арешт до 15 діб за розповсюдження мап, що “заперечують територіальну цілісність Росії”.

Про це повідомляє “Крим.Реалії” з посиланням на сайт Держдуми.

Як повідомляється, мова йде про мапи, де окуповані українські території не вказано як частину РФ.

Наразі за розповсюдження карт та іншої подібної продукції з “неправильними” кордонами, громадянам РФ загрожуватиме штраф або арешт до 15 діб, а юридичним особам – штраф до 1 мільйона рублів. Такі зміни вносить пакет законопроєктів до ст. 1 федерального закону “Про протидію екстремістській діяльності”.

У документі йдеться, що мапи та інші зображення, що заперечують територіальну цілісність Росії, зараховуватимуть до екстремістських матеріалів.

Нагадаємо, у вересні 2022 року ZMINA писала, що російські депутати планують запровадити штрафи за розповсюдження мап Росії, на яких території, які країна вважає своїми, зокрема окупований Крим та Курильські острови, не позначено як частину РФ.

У 2019 році подібний законопроєкт вже виносили на розгляд, але його відкликали. Спочатку росіяни планували внести поправки до закону про рекламу в Росії, щоб виключити “неправильну” належність Криму в товарних знаках і акціях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter