Росія повністю знищила українське телерадіомовлення в анексованому Криму – Костинський

Дата: 28 Березня 2018
A+ A- Підписатися

Росія повністю знищила українське телерадіомовлення в анексованому Криму, захопивши радіочастотні ресурси обладнання й інфраструктуру, що належить Україні.

Про це у Facebook заявив член Національної ради України з питань телебачення й радіомовлення Сергій Костинський.

“Російські ЗМІ разом із озброєними силами сусідньої Росії стали державним інструментом окупації Криму. Місце українських телеканалів і радіостанцій зайняли російські мовники”, – підкреслив він.

За даними Національної ради України з питань телебачення й радіомовлення та Міністерства інформаційної політики України, наразі радіомовлення в окупованому Криму здійснюють 26 радіостанцій, ліцензіатів Роскомнадзору.

Ще 19 російських радіостанцій працюють у Севастополі (14 юридичних осіб). Телевізійні передачі транслюють 26 російських телеканалів (22 юридичних особи). У Севастополі мовлять 27 телеканалів (23 юридичні особи).

Костинський зауважив, що 2014 року Росія вкрала 503 частотних присвоєння, які використовували українські телеканали і радіостанції для мовлення в Криму на підставі ліцензій, виданих Національною радою.

В цілому, внаслідок окупації близько 2 мільйонів громадян України, які проживають в Криму, та більше 80 тисяч громадян України, які проживають на півдні Херсонської області, втратили доступ до ефірного (аналогового, цифрового) сигналу українських телеканалів і ефірного сигналу радіостанцій.

За попередніми оцінками, через захоплення Росією інфраструктури і обладнання, державний оператор телекомунікацій і українські мовники понесли прямих збитків більше ніж на 200 мільйонів гривень (за цінами 2014 року).

Костинський наголосив, що всі телерадіомовники повністю підкорюються окупаційній владі та використовуються для пропаганди війни проти України, ЄС і США.

“Новини підмінені дезінформацією. Публічні висловлювання обмежені, а журналісти працюють відповідно до отриманих вказівок від окупаційної влади Криму. Інших журналістів переслідують, щодо них і їхніх сімей відбуваються утиски, є пряма загроза їхньому життю”, – додав він.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter