Росіянина судитимуть за участь у конфлікті на боці “ЛНР”

Дата: 13 Травня 2015
A+ A- Підписатися

До суду спрямовано обвинувальний акт щодо росіянина, який воював за “ЛНР” на Донбасі та керував танком, екіпаж якого обстрілював позиції українських військових.

Як повідомляє офіційний сайт Генеральної прокуратури України, ГПУ затверджено та спрямовано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно громадянина Російської Федерації, який підозрюється в участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України)

Громадянин Російської Федерації, перебуваючи у Красному Лучі Луганської області, у грудні 2014 року вступив у злочинну змову з учасниками терористичної організації “Луганська народна республіка” щодо обслуговування військової техніки. В подальшому він керував танком “Т-64-Б”, екіпаж якого обстрілював позиції українських військових поблизу Санжарівки Донецької області.

У результаті бойового зіткнення з підрозділами Збройних сил України танк “Т-64-Б”, яким керував росіянин, було знешкоджено, а громадянина затримано.

Статтею передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Як відомо, вчора у Москві колеги російського опозиціонера Бориса Нємцова презентували його доповідь “Путін. Війна”, де містяться свідчення родичів загиблих солдатів щодо присутності російських військ на Донбасі. За однією з версій, Бориса Нємцова могли вбити саме через його роботу над цією доповіддю.

Нагадаємо, як повідомляла “Українська правда” з посиланням на “Українські новини”, Офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини вивчає інформацію про порушення українськими військовослужбовцями прав мирного населення в зоні проведення антитерористичної операції. Омбудсман Валерія Лутковська зазначила, що така інформація також є і у звіті місії ООН з прав людини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter