Росія поновила пропуск на пунктах в’їзду-виїзду у Крим

Дата: 10 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

На адмінкордоні з анексованим Кримом контрольні органи окупаційної влади повністю відновили пропускні операції у пунктах в’їзду-виїзду “Чонгар”, “Каланчак” та “Чаплинка”. 

Про це повідомили у Держприкордонслужбі України.

“Станом на 8:00 у контрольному пункті в’їзду-виїзду “Чонгар” на  виїзд з материкової частини України перебувало близько 70 автомобілів,  а на в’їзд – 40 автівок. На КПВВ “Чаплинка” та “Каланчак” очікують оформлення 40 та 10 транспортних засобів”, – повідомили у ДПСУ.

За повідомленням прикордонників, через дії окупантів більшість людей, які виїжджали з півострова, понад добу не могли перетнути адміністративну межу.

“Багатьом з них ставало погано та відмічалося погіршення їх стану здоров’я. Кожному з них після прибуття в контрольні пункти українські прикордонники надавали необхідну медичну допомогу. Таких випадків було, щонайменше, 7. Людям, переважно похилого віку, ставало зле, деякі втрачали свідомість”, – повідомили у Держприкордонслужбі.

При цьому у ДПСУ зазначають, що поблизу адмінмежі продовжується зберігатися висока активність ЗС РФ: у 4 випадках прикордонники спостерігали польоти вертольотів Мі-8 та неодноразово фіксували пересування військової техніки поблизу російських позицій.

Нагадаємо, з 7 серпня російські служби на території анексованого Криму з невідомих причин перестали пропускати автотранспорт і пасажирів на територію півострова. Через кілька годин російська сторона відновила пропуск у Джанкої (“Чонгар”). Напруженість і частково перекриті пункти пропуску на адмінкордоні зберігалися і 8 серпня.

8 серпня жителі півострова стали повідомляти про встановлення блокпостів по всьому Криму. Пізніше з’явилася непідтверджена інформація про те, що на півострові йдуть пошуки втікачів дезертирів зі зброєю.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter