Росія переводить солдатів на контракт для відправки у Ростовську область

Дата: 02 Лютого 2015
A+ A- Підписатися

Російські правозахисники звернулися до омбудсмена, у Міноборони та в прокуратуру у зв’язку з тим, що почастішали випадки переводу строковиків на контракт для подальшої відправки у Ростовську область.

Як пише російське видання “Коммерсант“, співробітники некомерційної організації “Солдатські матері Санкт-Петербурга” відзначили різкий сплеск звернень з приводу того, що солдатів під різними приводами змушують укласти контракт, щоб потім відправити на навчання у Ростовську область.

Організація звернулася до уповноваженого з прав людини у РФ Елли Памфілової з проханням перевірити ці скарги. Памфілова заявила виданню, що сама зацікавилася скаргами, запитала інформацію і готова розбиратися.

Зростання кількості скарг зафіксували з кінця грудня до кінця січня – за останній місяць було отримано понад 20 звернень з Нижегородської, Ленінградської, Мурманської та Курської областей.

Моєму синові керівництво сказало, що він повинен підписати контракт, а потім його можна буде розірвати. Пояснили тим, що його потрібно відправити на навчання у Ростовську область, а строковиків надовго кудись відправляти нібито не можна“, – розповів “Комерсанту” батько військовослужбовця з частини під селищем Кам’янка в Ленінградській області, який попросив не вказувати його ім`я.

В НКО відзначають, що одним погрожують, інших вмовляють. Наприклад, строковики з військової частини N54096 у Муліно Нижегородської області (6-а окрема танкова бригада) у своїх скаргах стверджують, що командування просто поставило їх перед фактом, що вони явочним порядком переведені на контракт.

Правозахисники побоюються, що повториться ситуація серпня 2014 року, коли за не з’ясованих досі обставин загинули декілька бійців 18-ї мотострілецької бригади, відряджені у Ростов-на-Дону з Чечні.

Раніше правозахисники вже звернулися у Міноборони Росії і прокуратуру, але реакції досі не було. У Міноборони у свою чергу заявили, що ще не отримували звернень від правозахисників. Джерело у Міноборони також повідомило виданню, що “перекидання сил та засобів підрозділів здійснюється відповідно до планів бойової підготовки військ“, але розголошувати їх відмовилося.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter