Росія запевняє Комітет ООН, що кримським татарам живеться добре

Дата: 17 Березня 2015
A+ A- Підписатися

Російська делегація на засіданні Комітету ООН заперечує порушення прав людини в окупованому Криму.

Голова правління Центру інформації про права людини Тетяна Печончик веде twitter-трансляцію засідання Комітету ООН з прав людини, яке триває у Женеві.

Представники офіційної Росії другий день ганьбляться у Женеві на Комітеті ООН з прав людини“, – коментує засідання Тетяна Печончик.

На питання, раніше поставлені російській стороні Комітетом ООН з прав людини, відповіла представниця міністерства “у справах Криму” Тетяна Караваєва. За її словами, з 2 млн. 342 тис. кримчан російські паспорти отримали майже 2 млн.

Російська делегація в ООН розповідає, що проблем з громадянством в Криму немає. І що РФ навіть ввела положення про подвійне громадянство“, – пише голова правління Центру інформації про права людини.

Також російська сторона заперечує примусовий характер оформлення громадянства РФ і стверджує, що паспорти видають тільки за заявою. При цьому незрозуміло, де заява затриманого Олега Сєнцова про те, що він бажав стати громадянином Росії, зазначає Тетяна Печончик.

Представники Росії запевняють, що на місцеві вибори прийшли 50% кримських татар і що 129 представників цього народу обрано до кримських органів влади, 3 представників – у депутати. 

Поки російська делегація розповідає, як добре живеться кримським татарам, тут же присутній Рефат Чубаров, якому вони заборонили в’їзд до Криму“, – пише Печончик.

Нагадаємо, вчора у Женеві під час 113-ї сесії Комітету ООН з прав людини Омбудсман Валерія Лутковська розповіла про тиск на активістів, релігійні громади та ЗМІ на півострові та зазначила, що “за рік окупації Крим перетворився на півострів страху“.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter