Росія не пускатиме місію ОБСЄ до Криму

Дата: 12 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

Москва не надаватиме доступ в окупований Крим спостерігачам Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ.

Про це заявив постійний представник РФ при ОБСЄ Олександр Лукашевич, повідомляють РІА Новости.

“Ні, звичайно, тому що спостережна місія ОБСЄ працює на території України, а не в Криму. Крим – це територія Росії. Ми відразу обговорювали, що місія не торкається Криму як частини Російської Федерації. Але наші західні колеги інтерпретують усю територію України, включаючи Крим”, – стверджує Лукашевич.

Як відомо, Міністерство закордонних справ України зажадало від МЗС Росії допустити на територію окупованого Криму Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ з метою надання об’єктивної оцінки ситуації на півострові.

Окрім цього, МЗС України закликав у терміновому порядку надати доступ представникам СММ ОБСЄ в Україні, Моніторинговій місії ООН з прав людини в Україні, Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні і офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини до затриманих у результаті останньої російської провокації громадян України.

Раніше ФСБ звинуватила українську розвідку в підготовці терактів у Криму, а президент Росії Володимир Путін заявив, що Україна “переходить до терору”.

Міністерство оборони України спростувало цю інформацію і назвало її спробою РФ відвернути увагу місцевого населення і світової спільноти від перетворення півострова на ізольовану військову базу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter