Росія не пускає Червоний Хрест до українських заручників – Порошенко

Дата: 26 Жовтня 2016
A+ A- Підписатися

Представники місії Міжнародного комітету Червоного Хреста знову отримали відмову в допуску до незаконно утримуваних українців усупереч досягнутим на переговорах “нормандської четвірки” в Берліні домовленостям.

Про це сьогодні заявив президент Петро Порошенко під час вручення вірчої грамоти послу Республіки Польща в Україні Яну Пєкло, повідомляє прес-служба глави держави.

“Сьогодні ми отримали офіційну відмову щодо відвідання представникам найширшої гуманітарної місії – Міжнародної організації Червоного Хреста. Їм знову було відмовлено в допуску до наших заручників”, – повідомив Порошенко.

Президент акцентував увагу посла Польщі на тому, що Росія, усупереч домовленостям, досягнутим в Берліні під час зустрічі у “нормандському форматі”, не допускає представників МКЧХ до українських заручників.

Він наголосив також на неприпустимості невиконання домовленостей щодо режиму припинення вогню як по всій лінії зіткнення, так і в зоні розведення сторін.

Президент повідомив, що представники спостережної місії ОБСЄ знову потрапили під обстріл, а також про спробу російських бойовиків встановити спостережний пост на розведеній території, яка була недопущена українськими військовими.

Нагадаємо, за словами Порошенка, під час зустрічі в “нормандському форматі” 19 жовтня у Берліні учасники переговорів підтримали пропозицію України про безперешкодний доступ представників Міжнародного комітету Червоного Хреста до всіх незаконно утримуваних українських заручників на окупованих територіях.

Порошенко додав, що під час зустрічі українська сторона “згадувала про всіх заручників, які незаконно утримуються на території РФ, у т.ч. про Сущенка, Кольченка, Сенцова і багатьох інших”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter