Росія хоче визнати “небажаними” три українські організації

Дата: 19 Квітня 2016
A+ A- Підписатися

Світовий конгрес українців, Українську всесвітню координаційну раду та Кримську польову місію з прав людини можуть визнати в Росії “небажаними організаціями”.

Про це заявив журналістам голова комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов, повідомляють “РИА Новости”.

За його словами, ці організації підозрюються в тому, що вони являють собою “небезпеку для конституційного ладу РФ”.

Також він додав, що небажаним можуть назвати Міжнародний республіканський інститут (IRI).

“Щодо цієї організації відповідні структури збирають і аналізують інформацію на предмет, чи становить вона небезпеку для конституційного ладу РФ”, – сказав він.

У липні 2015 року Рада Федерації направила звернення генпрокурору Юрію Чайці, главі МЗС Сергію Лаврову і главі Мін’юсту Олександру Коновалову з проханням вжити додаткових заходів з протидії “антиросійській активності іноземних і міжнародних неурядових організацій”.

У цей перелік увійшов патріотичний “стоп-лист” з 12 організацій, діяльність яких, на думку сенаторів, небажана на території РФ.

Сенатори включили туди наступні організації: Фонд Сороса, Національний фонд демократії (NED), Міжнародний республіканський інститут (IRI), Національний демократичний інститут міжнародних питань (NDI), Фонд Макартурів, Freedom House, Фонд Чарльза Стюарта Мотта, фонд “Освіта для демократії” (FED), Східно-Європейський демократичний центр, Світовий конгрес українців, Українська всесвітня координаційна рада, Кримська польова місія з прав людини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter