Ромка із Ізмаїла перемогла на чемпіонаті світу з пауерліфтингу

Дата: 25 Червня 2017
A+ A- Підписатися

18 червня, в перший день змагань чемпіонату світу з класичного пауерліфтингу, в категорії “юніорки” ромська дівчина Віолетта Чеботар посіла перше місце і встановила світовий рекорд.

Про це повідомляє “Громадське радіо”

Віолетта присіла зі штангою 120 кг, зробила жим зі штангою 82 кг, і в становій тязі взяла 130 кг.

Повідомляється, що чемпіонат у Білорусі став рекордним за кількістю учасників. На змагання приїхали понад 900 атлетів з 52-х країн світу. Рік тому в США було на 150 спортсменів менше. Разом з тренерами, лікарями і іншими членами офіційних делегацій зібралося близько 1 400 учасників змагань. 

У вересні минулого року в Полтаві Віолетта Чеботар на чемпіонаті України завоювала золоту медаль у своїй ваговій категорії і стала абсолютною чемпіонкою з класичного пауерліфтингу. Тренує Віолетту її батько — багаторазовий чемпіон України, Європи та світу Сурадж Чеботар.

Керівник Одеського Ромського правозахисного центру Володимир Кондур каже, що пишається успіхом спорсменки.

“Спорт є одним з найвайжливіших інструментів об’єднання , спорт — це мова, яку розуміють всі. Спорт дає нам можливість подивитися одне одному в очі без кордонів, незалежно від кольору шкіри та інших ознак. Спорт — це життя, де всі є гравцями. Бажаю всім вдалих змагань”, – каже він.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter