Роми найчастіше стикаються з ксенофобією в Україні – дослідження

Дата: 28 Лютого 2018
A+ A- Підписатися

Дискримінація ромського населення все ще залишається найчастішим проявом ксенофобії в Україні.

В’ячеслав Ліхачов

Про це сьогодні, 28 лютого, під час брифінгу в Києві заявив керівник Групи моніторингу прав національних меншин Конгресу національних громад України В’ячеслав Ліхачов, повідомляє Український кризовий медіа-центр.

За його словами, в межах проекту “Аналіз даних і розробка рекомендацій у боротьбі з антисемітизмом і ксенофобією щодо ромів в Україні: за рівні права і рівні можливості” виявилося, що правоохоронні органи не проводять належного розслідування злочинів, скоєних на підставі антисемітизму та ксенонфобії.

“За останні 4 роки зареєстрували біля 100 випадків антисемітського вандалізму і у жодному з цих випадків справа не дійшла до суду і підозрюваних не встановили”, – зазначив Ліхачов.

Він також розповів, що, за результатами проекту, в боротьбі з проявами дискримінації щодо ромів найефективнішою є практика залучення ромських посередників.

“Люди з самої ромської громади отримують можливість допомагати іншим представникам громади при взаємодії з держорганами, для полегшення доступу їм до медичних послуг тощо”, – пояснив Ліхачов.

Він також запропонував надати цій практиці інституційне підкріплення на рівні Міністерства соціальної політики України та занести ромських посередників в реєстр соціальних працівників.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter