Родини полонених захисників “Азовсталі” виступили проти ймовірного звільнення Буданова

Дата: 02 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Асоціація родин захисників “Азовсталі” висловлює глибокі переживання з приводу новин про ймовірне зняття з посади начальника ГУР МО, а відповідно, й голови Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, генерал-лейтенанта Кирила Буданова. 

Відповідну заяву опублікували на фейсбук-сторінці асоціації. 

Буданов звітує в Офісі президента про наміри російських військ до кінця поточного року. Фото: Офіс президента

Буданов протягом більш ніж двох років підтримував постійний звʼязок з родинами полонених Маріупольського гарнізону, кажуть автори заяви. 

“Кейс Маріупольського гарнізону є очевидно надскладним з багатьох причин – як відкритих, так і закритих для суспільства, тож, на нашу думку, зміни керівників робочої групи можуть призупинити процеси, що тривають. Завершити справу повернення додому бійців, які захищали Маріуполь та “Азовсталь”, належить тим, хто її розпочав”, – наголошують родини військовополонених. 

Автори заяви просять владу “зробити все можливе для підтримки структур, дотичних до обмінів військовополоненими, а не вносити розбрат та хаос серед родин впровадженням незрозумілих для них змін”. 

Інформація про ймовірне звільнення Буданова з’явилася напередодні в медіа, втім офіційно ці дані посадовці не коментували. 

Нагадаємо, що в серпні з полону РФ повернули ще 115 українських захисників. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter