Родичі німкені Шані Лук, яку викрали бойовики ХАМАС, повідомили про смерть дівчини

Дата: 30 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Мати громадянки Німеччини Шані Лук, яку взяли в полон бойовики ХАМАС, розповіла, що отримала від ізраїльських військових інформацію про смерть своєї дочки. Цю інформацію підтвердила і сестра дівчини. 

Про це повідомляє телеканал RTL.

Шані Лук. Фото: RTL

“На жаль, учора ми отримали звістку про те, що моєї доньки більше немає серед живих”, – розповіла мати зниклої дівчини Рікарда Лук.

Сестра полоненої, на імʼя Аді, в сторис в інстаграмі також підтвердила смерть Шані.

“З великим сумом ми повідомляємо про смерть моєї сестри Шані, яка була 7 жовтня 2023 року під час масового вбивства в Реїмі”, – написала вона.

Мати припускає, що її 22-річну доньку вбили пострілом у голову 7 жовтня на музичному фестивалі в ізраїльській пустелі Негев. На фотографіях і відео, які поширювали в соцмережах, було видно нерухоме тіло молодої жінки на пікапі.

Спочатку сімʼя Шані Лук думала, що вона дістала серйозні поранення, але жива і перебуває в лікарні в секторі Газа. Після зникнення дівчини родина вела кампанію за звільнення всіх заручників.

Тіло Шані досі не знайшли. Однак знайшли частину черепної кістки, з якої взяли зразок ДНК.

МЗС Німеччини поки що не надало офіційного підтвердження смерті Шані Лук.

Дівчина мала німецьке та ізраїльське громадянство.

Нагадаємо, що ввечері 16 жовтня, у понеділок, ХАМАС оприлюднив відео із заручницею. На ньому 21-річна Мія Шем, ізраїльтянка французького походження, яку утримують у секторі Газа, каже, що отримала травму руки. 

Шем викрали 7 жовтня з фестивалю Supernova, де також убили сотні людей. Її сімʼя, яка входить до числа французьких сімей, що минулого тижня публічно звернулися до президента Еммануеля Макрона з проханням допомогти звільнити їхніх зниклих родичів, підтвердила її особу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter