Рішення щодо співпраці з оператором Артемом Веськом ухвалять після розслідування ситуації – “Кінокіт”

Дата: 31 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Рішення щодо подальшої співпраці з луганським телеоператором Артемом Веськом, який 2014 року ходив у футболці із сепаратистським логотипом “Вежливые люди”, а нинішнього – отримав орден “За заслуги” ІІІ ступеня, ТОВ “Кінокіт” ухвалить після детального розслідування ситуації.

Про це “Детектору медіа” повідомив Сергій Самойленко – керівник вказаної компанії, що виготовляє контент для державного телеканалу “Рада”.

У продакшені вказали, що ситуацію з Веськом не схвалюють, але під час приймання на роботу він проходив перевірку і згодом “показав свою об’єктивність”.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський нагородив орденом “За заслуги” ІІІ ступеня оператора телеканалу “Рада” в Луганській області Артема Веська.

Нагороду він отримав за “значні заслуги в зміцненні української державності, мужність і самовідданість, вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер суспільного життя, відстоювання національних інтересів та сумлінне виконання професійного обовʼязку”. 

Водночас головред видання “Бабель” Євген Спірін повідомив, що 2014 року Весько ходив у футболці із сепаратистським логотипом “Вежливые люди”. Тоді він працював оператором Лисичанської ТРК “Акцент”.

Журналісти видання попросили чоловіка прокоментувати нагородження, той запропонував звернутися на канал “Рада”. 

Згодом у “Бабель” зателефонувала дружина оператора Катерина та підтвердила, що Весько отримав орден. Вона сказала, що 2014-го вони “не дуже розбиралися, що там було в Криму”.

“Артем ходив у цій футболці цілий день, поки одна людина не впізнала щось схоже на сепаратистський логотип. Ну і ніхто не знав тоді, що ця футболка означає. Багато нервів забрало, було багато розмов з СБУ. Так склалося”, – зазначила вона.

Директорка департаменту масових комунікацій Луганської ОВА Альбіна Кушелева уточнила, що “до травня Весько перебував у Лисичанську і двічі на день робив репортажі для національного телемарафону”.

Дати Веську нагороду рекомендували збори правління колективу Державного комітету телебачення і радіомовлення. Нагородний лист підписав Самойленко.

Водночас у Держкомтелерадіо заявили, що не рекомендували кандидатуру Веська для відзначення державною нагородою.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter