Рідні впізнали захисника із синьо-жовтим браслетом з масового поховання в Ізюмі

Дата: 20 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Рука із синьо-жовтими браслетами з масового поховання в Ізюмі на Харківщині – це фрагмент тіла військового з Нікополя на ім’я Сергій Сова. 

Про це з посиланням на рідних повідомили в Обласному інформаційному штабі Дніпропетровщини. 

Фото: Обласний інформаційний штаб Дніпропетровщини

Внаслідок контрнаступу українських військових на Харківщині звільнили майже чотири сотні населених пунктів, одним з яких став Ізюм. Місто перебувало в окупації з квітня, а після звільнення неподалік нього знайшли масове поховання з цивільними та українськими військовими.

Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубинець казав, що військові, чиї тіла виявили в Ізюмі, були військовополоненими, яких катували, а потім застрелили

Фотографію фрагмента тіла із синьо-жовтими браслетами зробив 16 вересня фотограф Юрій Ларін, і невдовзі після цього в мережі запустили флешмоб для вшанування пам’яті загиблих – користувачі одягали браслети та публікували фото зі схожими підписами про те, що на місці вбитих міг опинитися кожен просто через те, що він українець.

Фото: фейсбук-сторінка Юрія Ларіна

Загиблого Сергія Сову впізнала його дружина Оксана. Вдалося це зробити за татуюванням на тілі. У Сови залишилося двоє дітей – донька Еліна та син Марат

Син загиблого вже звернувся до президента Володимира Зеленського, щоб той посприяв поверненню тіла захисника додому та посмертно нагородив його. 

Нагадаємо, що завдяки знімку американського фотографа з Бучі родина змогла ідентифікувати тіло вбитого росіянами Мирона Зваричука. А ще раніше також завдяки знімку вдалось упізнати мешканку Бучі Ірину Фількіну. Світлина з її рукою стала одним із символів трагедії на Київщині. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter