Рідні майже втратили зв’язок з бранцем Кремля Богданом Зізою, після того як він припинив голодування

Дата: 20 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Після закінчення 17-денного голодування художника з тимчасово окупованого Криму Богдана Зізи, його родичі майже не мають з ним зв’язку. Через це невідомо, в яких умовах зараз перебуває бранець Кремля.

Про це повідомляє “Суспільне.Крим” із посиланням на його сестру Олександру Баркову.

Олександра Баркова

“Після голодування у мене майже не було звʼязку з Богданом. Це важко, бо ми не знаємо, де саме та в яких умовах він знаходиться. Ми знаємо, що він у Новочеркаську, місто під Ростовом, що його туди етапували. Але не знаємо, чи налагодилося у нього здоров’я після 17-денного голодування та чи взагалі він в належних умовах”, – сказала вона.

Нагадаємо, 10 червня сестра політв’язня повідомила “Крим.Реалії”, що Богдан Зіза оголосив голодування як протест проти політично вмотивованого переслідування громадян України з боку Російської Федерації. Через 17 днів він заявив про припинення голодування – за цей час чоловік втратив 10 кг. Росіяни також ізолювали його в окрему камеру з жорсткішим спостереженням.

Як відомо, 6 червня 2023 року військовий суд у російському Ростові-на-Дону засудив кримського художника та активіста Богдана Зізу, який торік в окупованій Євпаторії облив двері міської адміністрації жовтою та блакитною фарбами, до 15 років ув’язнення за обвинуваченням у вчиненні теракту, загрозі вчинення теракту та закликах до тероризму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter